Het stemmen is gesloten en de inschrijvingen met de meeste stemmen zijn genomineerd voor de publieksprijs.

Instructiefilms HSF Logistics

Deelnemer: RMIC & Orange Films
Stem op dit project

Omschrijving:

Voedselveiligheid voorop

We leven in een tijd waarin we de kwaliteit van voedsel erg belangrijk vinden. We willen niet ziek worden van het eten dat we tot ons nemen. Een van de grootste vervoerders van voedsel van Europa, HSF Logistics, beseft dit maar al te goed. Jaarlijks worden alle medewerkers getest op hun kennis over de kwaliteit van transport en op en overslag. De kwaliteitsmanagers vroegen ons om een originele insteek te bedenken voor de overdracht van deze kennis. Het gaat om het kennisdelen van kwaliteit met meer dan 1000 chauffeurs. 

Doelgroep:

De doelgroep: werknemers van HSF Logistics. Specifiek zijn dat de mensen die werken als chauffeur, planning medewerkers en distributiecentrum medewerkers. Internationaal.  

Aanpak/Werkwijze:

De gemiddelde concentratieboog van een volwassen persoon is ongeveer drie kwartier. We wilden een product neerzetten dat binnen die grens valt. Voorgaande jaren hebben de kwaliteitsmanagers de informatie met Prezi gepresenteerd. Het ondersteunende materiaal was omvangrijk, onoverzichtelijk en totaal niet sexy. 

Keuze voor film

We kozen voor het produceren van instructiefilms met 6 hoofdstukken. We wilden graag een mix maken tussen animatie en echte beelden op de werkvloer. Op deze manier houden we de aandacht wel vast. De films zijn vlot, dynamisch en de voice-over heeft een fijne stem om naar te luisteren. 

Eva

We bedachten Eva. Een fictieve juffrouw met een zachte stem. Het moest een echt karakter worden. Zo kunnen we het karakter namelijk ook meenemen in andere uitingen zoals een oorkonde, goodiebag en allerlei bordjes op de werkvloer. Om die kennis fris te houden bij de werknemers willen we ze veel blootstellen aan Eva. 

Communicatiemiddelen:

Film 

De instructiefilm is uiteindelijk dertien minuten lang geworden. Alles wordt hierin uitgelegd. Gedetailleerd en heel visueel. Het is een laagdrempelige film geworden met de juiste hoeveelheid informatieoverdracht. 

Drukwerk 

We hebben oorkondes laten maken met Eva die haar duim opsteekt. We hebben instructieboekjes gemaakt met al het naslagwerk. Daarnaast zijn we bezig met het maken van eigen gevaren iconen. Die willen we door het hele bedrijf hangen. Zo wordt iedereen herinnerd aan voedselveilig werken. Altijd en overal. 

Stem op dit project