Het stemmen is gesloten en de inschrijvingen met de meeste stemmen zijn genomineerd voor de publieksprijs.

The Big Draw Nijmegen

Deelnemer: Haakje Sluiten Design
Stem op dit project

Omschrijving:

The Big Draw Nijmegen

In het jaar 2000 startte in Londen de stichting The Campaign for Drawing met een nieuw evenement The Big Draw. The Big Draw is een internationaal teken evenement dat jaarlijks in de maand oktober, wereldwijd in vele grote steden plaats vindt. De hele stad wordt gevraagd en uitgedaagd om te tekenen. De volgende steden gingen ons voor: o.a. Londen, Berlijn, Barcelona, New York, Sidney, Budapest, Kaapstad, etc.. 

In 2015 organiseerde kunstpodium Expoplu weer The Big Draw voor Nijmegen. 

In 2015 heeft The Big Draw Nijmegen THE INTERNATIONAL BIG DRAW AWARD gewonnen.

Doelgroep:

Van jong (3 jr) tot oud (90 jr). Mannen, vrouwen en kinderen. Amateurs, professionals en scholieren. Kortom iedereen die wil tekenen.

Aanpak/Werkwijze:

Tijdens The Big Draw Nijmegen worden er verschillende tekenprogramma’s opgezet in de stad. Dit zijn programma’s om aan mee te doen in de vorm van workshops of programma’s om naar te kijken. De Expoplu organiseerde samen met culturele instellingen, scholen, bedrijven, zorginstellingen, winkels, horeca, etc.. Op die locaties werkten we samen met culturele medewerkers, kunstenaars e.a.


Speciaal voor The Big Draw Nijmegen is er een PR team samengesteld bestaande uit een festival manager, tekstschrijver, illustrator en grafisch ontwerper/ DTP-er. Haakje Sluiten Design was verantwoordelijk voor de grafische vormgeving en DTP werkzaamheden van de communicatie uitingen.

Communicatiemiddelen:

Festivalkrant en posters.

Stem op dit project